Αγρότες της Κωπαΐδας συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας – Τι συζητήθηκε

Με ομάδα αγροτών της Κωπαΐδας συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν κυρίως με την άρδευση του κάμπου.

Δείτε τι συζητήθηκε στην ανάρτηση στο fb του αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ.Ντασιώτη

Η ΚΩΠΑΪΔΑ !!!
Αν υπάρχει κάτι επιτακτικά, πλέον, αναγκαίο, είναι η ενίσχυση και διαρκής στήριξη του πρωτογενούς τομέα.Όλοι μας, από τη θέση μας, οφείλουμε να σκύψουμε και να ξαναδούμε τα πράγματα αλλιώς.
Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της οικονομίας που επιλύει πολλά προβλήματα, εκτός της επιβίωσης όσων δραστηριοποιούνται σε αυτόν, αλλά και του επισιτιστικού ζητήματος του πληθυσμού και φυσικά τη στήριξη γενικότερα της υπαίθρου που φθίνει.
Ως επαγγελματική δραστηριότητα όμως υπόκειται σε πολλές επισφάλειες, με πρώτη τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που πολλές φορές είναι καταστροφικές, αλλά και αυτές των παγκοσμίων κρίσεων ή ανταγωνισμών.
Επομένως η στήριξη και η εξασφάλιση συνθηκών που ενισχύουν τους επαγγελματίες αυτού του τομέα καθίσταται απολύτως αναγκαία.
Είχα τη χαρά να με επισκεφτεί στο γραφείο, ομάδα αγροτών που δραστηριοποιείται στην Κωπαϊδα ( θα ακουλουθήσουν κι άλλες) και συζητήσαμε όλα αυτά και πολλά άλλα.
Οι σημερινοί αγρότες είναι άνθρωποι με γνώσεις και άποψη. Είναι ικανοί συνομιλητές και οι θέσεις τους είναι τέτοιες που ξεφεύγουν από την ατομική εξυπηρέτηση και αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του κάμπου. Εξάλλου, η Κωπαϊδα, είναι γνωστό σε όλους μας, πως όποτε κινήθηκε στη βάση ατομικών συμφερόντων όχι απλά δε λειτούργησε, αλλά υπέστη και τεράστιες βλάβες. Τα 200.000 και πλέον στρέμματά της είναι ο ορισμός του ενιαίου κτήματος.
Η συζήτησή μας περιστράφηκε γύρω από όλα αυτά και απλώθηκε σε σχεδιασμούς βραχυπρόθεσμους και μεσομακροπρόθεσμους, για θέματα γνωστά σε όλους μας.Συζητήθηκαν όσα έγιναν, αυτά που ήδη γίνονται και φυσικά όσα πρέπει να γίνουν.
Πρωταρχικό ζήτημα πάντα, όπως και τώρα, ακόμη περισσότερο λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, είναι η άρδευση του κάμπου, για το οποίο τέθηκαν στο τραπέζι τα πραγματικά δεδομένα σε κάθε τους διάσταση.
Μια πραγματικά χρήσιμη και παραγωγική συζήτηση, η οποία είναι διαρκώς ανοικτή στο τραπέζι με όλους τους αγρότες.
Η συνεργασία είναι δεδομένη, τα θέματα πολλά, αλλά η διάθεση αμφοτέρων δεδομένη και θετική.
Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο και το προσωπικό, έντονο, ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Φάνης Σπανός νομίζω πως η Κωπαϊδα θα μας απασχολήσει θετικά στο μέλλον.

Σχετικά